Ze swiata architektury – Remont pierwszego kina do filmu Art House: Studio des Ursulines / h2o Architectes

Stéphane Chalmeau Inicjatywa h2o Architectes na rzecz renowacji pierwszego kina dla filmu kina artystycznego nawiązuje do tradycji innowacji i ewolucji, które były częścią historii tego zakładu.
Główny projekt Studio des Ursulines w Paryżu został skoncentrowany na lobby, ponieważ istniejący teatr został właśnie odnowiony.
Założony w 1925 roku przez aktorów Armanda Talliera i Laurence a Myrga, teatr ten kontynuuje swoją tradycję, dostarczając młodym paryskim odbiorcom miejsc, w których można odkryć kino w wielu aspektach.
Mały teatr oferuje selektywne programowanie, a także możliwość spotkania z twórcami filmów.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Istniejąca przestrzeń lobby, choć niewielka, musi pozwalać na powitanie i powitanie publiczności złożonej z młodzieży i dorosłych, sprzedającej bilety i imprezy hostingowe.
Oryginalny hol jest zbudowany wokół dużego owalu skupionego na suficie i przeszklonych skrzynek ściennych oprawionych w mosiężne plakaty i filmy z kina.
Te podstawowe elementy budowlane są zachowane, chociaż udoskonalone w swoich zabiegach.
.
Stéphane Chalmeau Celem zespołu projektowego było przegrupowanie wszystkich funkcjonalności w jeden element centralny, a tym samym uwolnienie reszty przestrzeni i stworzenie obszaru peryferyjnego w holu.
Swoboda poruszania się i krążenie są możliwe dzięki zwiększeniu poczucia przestrzeni.
Oprawa przesuwa się i rozwija, aby odsłonić niezbędne zastosowania: zamknięty służy jako licznik; otwarty, oferuje rejestr w jego sercu; kiedy rozłożona jest dolna część, oferuje ławkę i stoły dla dzieci.
Reszta funkcjonalności jest wbudowana w ściany boczne, takie jak schowek, półki na książki, dostęp do pokoju kontrolnego itp..
Stéphane Chalmeau Dynamiczne korzystanie z urządzenia staje się widoczne, gdy dorośli i dzieci korzystają z urządzenia, czyniąc je własnymi.
Ruchome pudełka otwierają się i odkrywają nisze do wyświetlania, przechowywania lub innych tajemnic.
Zakończenia są zdecydowanie proste i kontrastujące.
Oprawa jest zabarwiona na czarno, ślizga się na podstawie wykonanej z mosiądzu.
Wszystkie urządzenia, takie jak telefon, rejestr i drukarka są ukryte, aby pokazać tylko abstrakcyjny, zabawny i intrygujący tom.
Hol jest w ciągłym ruchu i dostosowuje się do różnych konfiguracji życia w kinie art house.
.
Stéphane Chalmeau Architekci: h2o Architectes Lokalizacja: 10 Rue des Ursulines, Paris (75005) Klient: Studio des Ursulines Program: Remont kina i holu.
Studio des Ursulines Obszar projektu: hol 40m ., kino 140m.
Data: październik 2011 r
[hasła pokrewne: deska elewacyjna, deski na elewacje, sufit napinany ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: deska elewacyjna deski na elewacje sufit napinany